Kaupunkiloma kutsuu – Tässä Helsingin kivoimmat kohteet

Kuluva kesä poikkeaa aiemmista. Ulkomaan matkat ovat siirtyneet tuonnemmaksi, mutta meitä se ei haittaa – onhan Suomen kesä maailman kaunein. Tässä Comodo-tiimin vinkit uusien kesämuistojen kartuttamiseen Helsingissä. Huomaathan, että koronavirustilanteen edellyttämät rajoitukset saattavat edelleen vaikuttaa palveluihin, joten tarkista aina ajankohtaiset ohjeet toimijoiden nettisivuilta.

Aamun avaus Kauppatorilla

Nauti aamukahvit meren kupeessa, Kauppatorin raikkaassa meri-ilmassa. Naama hymyssä on hyvä jatkaa matkaa Vanhaan Kauppahalliin (Eteläranta 125). Kojujen tuoreet raaka-aineet antavat inspiraatiota kesämenulle.

Päiväretki Suomenlinnaan

Nappaa Kauppatorilta marjoja ja muita pikkuherkkuja ja hyppää Suomenlinnan lauttaan. Matka taittuu HSL:n kertalipun hinnalla. Lautta itsessään on jo kiva kokemus.

Suomenlinnassa voit tutustua Suomen historiaan, ihailla maisemia, ihmetellä ohimeneviä laivoja ja asettua piknikille merituulen viilentämänä. Oluen ystäviä ilahduttaa Suomenlinnan oma panimo.

tapio haaja X4r46PL6j6E unsplash

Rennosti saarelta toiselle

Jos Suomenlinnan lautta jätti risteilykipinän, voit tutustua itäiseen saaristoreittiin Hakaniemen ja Vuosaaren välillä. Risteilyn kokonaiskesto on 1 h 45 minuuttia, jonka aikana pääset tutustumaan Helsingin saaristolaiselämään. Kuvankauniissa Vartiosaaressa kuluu helposti koko päivä. 

 DSCF2070 E 2

Kirpparilöytöjä Punavuoressa 

Punavuoren second hand -putiikit kutsuvat aarteiden metsästykseen. Kolua läpi ainakin Relove (Fredrikinkatu 25 ja Töölössä Sandelsinkatu 6), Punavuoren Patina (Sepänkatu 11) ja viehättävä vintageputiikki SomaOma (Fredrikinkatu 16). Kampin suunnalta löytyy vintageen keskittynyt UFF:n toimipiste (Fredrikinkatu 36) sekä laadukkaaseen muotiin erikoistunut Préporté (Fredrikinkatu 34). 

Kävellen Munkkiniemestä Tarvaspäähän

Ota alle citypyörä tai raitiovaunu 4 Munkkiniemen päätepysäkille. Kävelyreitti taittuu siltoja pitkin pienen ja kotoisan uimarannan ohi. Vauhtia matkaan voi hakea mukavan pariskunnan pyörittämästä Ridenjoy Wake Park -puistosta (Ritokallionpolku 3).

Puolen tunnin reippailu päättyy Espoon puolelle Tarvaspään Cafe Zoceriaan (Gallen-Kallelan tie 27). Tunnelmallinen kahvila tarjoaa herkkujen lisäksi keittolounaan. Taiteen nälkää ruokkii Gallen-Kallelan museo (Gallen-Kallelan tie 27).

 comodo kesaekahvi some 2

Lapsiperheiden suosikkeja sisällä ja ulkona 

Merenalaista maailmaa voit ihmetellä koko perheen voimin Sea Lifessa (Tivolitie 10). Vierailu tulee varata etukäteen. Vauhdikas kesäpäivä jatkuu Lasten liikennekaupungissa (Auroranportti 2). Lapset viihtyvät ja oppivat – ja niin tekevät aikuisetkin.

Lapsiperheen ulkoilupaikoiksi sopivat Lammassaari ja Kuusiluoto, molemmat Vanhankaupunginkosken kupeessa. Kun ulkona sataa tai on liian kuuma, Lasten kaupunki (Aleksanterinkatu 16) Senaatintorin kulmalla on loistokohde. 

Luonnon rauhaa Seurasaaressa

Jos etsit etäisyyttä, Seurasaaresta löytynee oma kallio tai poukama. Edistyneen eränkävijän taitoja ei tarvita – grillikatokset helpottavat nuotion tekoa. Seurasaaressa on myös ulkomuseo ja uimaranta. Kaurilan tunnelmalliseen saunaan pitää varata vuoro etukäteen. 

Vegaanijäätelö ja cappuccino maistuvat Café Adjutantin (Seurasaarentie 15)presidentillisessä atmosfäärissä. Urho Kekkosen kuuluisan rantasaunan yhteydessä oleva kahvila on harvojen löytämä. Käynnin kruunaa vierailu Tamminiemen museoon. 

 joakim honkasalo 3Xdff7Amc8k unsplash

Kun helle ei riitä, rohkeasti Sompasaunaan

Kävelymatkan päässä Kalasataman metrolta oleva Sompasauna on ilmainen, vapaaehtoisvoimin pyörivä sauna. Ensikertalaisen kannattaa lukea säännöt huolellisesti. Sekasauna toimii tee-se-itse-periaatteella, ja uimapuku on vapaaehtoinen. Löylyjen välissä meri kutsuu vilvoittelemaan.

Ihanaa kaupunkilomaa Helsingissä toivottavat

Ida, Johanna, Katarina, Minna, Nellie & Nina