Kodikkaan ja tehokkaan etätoimiston 5 salaisuutta

Vaikka monet ovat tottuneita etätöihin, harva saa kotitoimistolla nyt parhaat työtehot irti. Se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Me Comodolla olemme kodikkaan asumisen ammattilaisia, ja moni meistä pyörittää työn ohella myös monilapsista perhearkea. Tässä vinkkimme toimivaan etätoimistoon:

1) Siisti tila, parempi mieli

Kotona on helppo tehdä mitä tahansa muuta kuin töitä. Kevätsiivous kutsuu tietokoneen sijaan. Kun ympärillä on siistiä, ei ole koko ajan houkutusta tarttua imuriin.

”Pidä paperiröykkiöt aisoissa ja lasten lelut piilossa, kun ne eivät ole käytössä. Ja kiinnitäthän erityishuomiota kahvojen ja nuppien hygieniaan”, muistuttaa Comodon oma ammattisiivooja Minna Hämäläinen.

2) Työmatka taittuu myös etätoimistolle

Työmatka kytkee aivot työmoodiin. Jos työskentelet kotona, voit jäljitellä työmatkakokemusta pienellä aamulenkillä ennen päivän tehtävälistan taklaamista. Työmatkasimulaatio toimii myös päivän päätteeksi, ja askelia voi tahdittaa vaikka lempikappaleella. Tuttu tunnusmusiikki käynnistää vapaa-ajan.

3) Rutiinit rytmittävät arkea

Kun etätoimisto on kotona, rutiinit usein unohtuvat. Tukeeko työympäristösi niitä? Vai oletko ikään kuin koko ajan töissä? Suosittu psykoterapeutti Maaret Kallio ylistää arjen ja rutiinien voimaa. ”Kroppa ja mieli lepäävät, kun osaamme ennakoida, mitä seuraavaksi tapahtuu”, hän avaa tuoreessa Pirkka-julkaisun haastattelussa.

4) Etätoimiston sisustuksella on väliä

Se mikä tekee asunnosta kodin on yksilöllistä, mutta yksi ilme ajaton. Skandinaavista harmoniaa tavoitellaan kodeissa ympäri maailman, ja ei suotta. Simppelin tyylikäs kokonaisuus antaa tilaa elämälle – myös luovalle tai fokusta vaativalle työlle.

5) Vaihtelu virkistää

Uudenlainen työympäristö inspiroi. Pystytkö luomaan rauhallisen, työhön omistetun pesän kotiisi?

Vaihtoehtokin on. Sellaiseen on tarttunut Wärtsilän sisäinen viestijä Anna Saura, joka vetää nyt henkilöstöinfoja tuhansille ihmisille Comodo-kodista. ”Se ei onnistuisi omassa kodissa kahden lapsen keskellä”, Anna sanoo. ”Tahti on kiristynyt sekä töissä että kotona, mutta rauha ja fokus työlle löytyy parin korttelin päästä.”

Comodo-kodit täyttävät ihanteellisen etätoimiston kriteerit. Tutustu viihtyisiin asuntoihimme Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Soita tai laita meille viestiä: +358 10 470 4380, info@comodo.fi. Odotamme yhteydenottoasi.

Huolehdimme ihmisistä ja palvelemme normaalisti koronaviruksen aikana. Lue lisää